PESTRÝ ZELENINOVÝ SALÁT
Tento salát vás svými kořennými bylinkami prostě nadchne – nádherně vás osvěží a přitom je plný vitamínů.
Ingredience:
2 svazky ředkviček
2 rajčata
1 malá cuketa
2 červené paprikové lusky
1 malá kedlubna
1/4 svazku pažitky
1/2 svazku kopru
1/4 svazku řeřichy zahradní
různé listové saláty
2 rajčata
1 malá cuketa
2 červené paprikové lusky
1 malá kedlubna
1/4 svazku pažitky
1/2 svazku kopru
1/4 svazku řeřichy zahradní
různé listové saláty
dresink:
3 lžíce kysané smetany
1 lžíce octa
1 lžíce středně ostré hořčice
sůl
pepř
5 lžic oleje
3 lžíce kysané smetany
1 lžíce octa
1 lžíce středně ostré hořčice
sůl
pepř
5 lžic oleje
Postup:
Zeleninu omyjeme. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a rajčata na řezy. Cukety zbavíme stopek a zbytků okvětí a najrájíme je na tenké proužky. Papriky rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme semínek a vnitřních mezistěn, omyjeme je a nakrájíme také na tenké proužky. Kedlubnu oloupáme a nahrubo nastrouháme.
Pažitku a kopr omyjeme a dobře osušíme. Pažitku nakrájíme na drobné trubičky, vrcholky kopru nasekáme nahruo a stvoly nakrájíme nadrobno. Řeřichu ustřihneme kuchyňskými nůžkami. Bylinky promícháme se zeleninou ve větší míse.
Smícháme kysanou smetanu, ocet a hořčici, dobře osolíme a okořeníme pepřem. Postupně přiléváme olej a vše mícháme metličkou na sníh tak dlouho, až vznikne hustý dresink.
Dresink nalijeme na salát, přísady dobře promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout. Na 4 talíře položíme salátové listy a na ně rozdělíme zeleninový salát.
Zahradní řeřichu používáme velmi opatrně, aby její silná příchuť nepřehlušila ostatní suroviny v salátu a působila svěže.
novakuchyne.cz
0 komentářů:
Okomentovat