Ingredience
1-2 lilky dost velké
1 KL soli
1 cibule nakrájená na drobno
2-4 stroužky česneku
3 vejce
1/2 KL kuličky pepře celého
1/4 KL šafránu namočeného v 1 PL vody nebo na špičku lžičky mleté kurkumy
1 KL mleté pálivé papriky, nebo chilli
1 KL prášku do pečiva + 2 PL mouky
šťáva z jednoho citronu
1/4 najemno nakrájené zelené cibulky
2 PL roztaveného másla/olej
Postup
1. Lilky upečeme v celé slupce v troubě, nebo na pánvi dokud nezměknou a začnou vonět. Sem tam je otáčíme, aby se rovnoměrně propekly. Slupka ať je raději upečená dozlatova. Tak je i dužina chutnější.
2. Upečené lilky ihned, ještě horké oloupeme tak, že nahoře nožem nařežeme slupku, kterou jen stáhneme a potom lžičkou vydlabeme do připravené nádoby. Ještě teplé, hned buď vidličkou ,nebo necháme vychladnout a rozmixujeme.
3. Na másle/oleji opečeme cibulky doběla, přidáme česnek. Vmísíme k připraveným lilkům.
4. Vejce vidličkou trošku ušleháme, vlijeme k lilkům a přidáme koření, sůl, šafrán, nasekanou petrželku, citron, mouku s práškem do pečiva.
5. Připravenou vhodnou nádobu ve tvaru misky vymažeme, vysypeme strouhankou, vlijeme směs a při 180 stupních pečeme 30 - 40 minut... jako nákyp, dozlatova.
Podáváme s čerstvou zeleninou, salátem, nebo jen tak s čajem.
Dobru chuť
1 komentářů:
Kdopak to už vyzkoušel?
Okomentovat