Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's



1 porce | Pro oslabenou slinivku je tento vývar velmi prospěšný, obzvlášť v rekonvalescenci po zánětu slinivky.

Ingredience:
50 g jemných ovesných vloček BIO
700 ml vody
špetka mořské soli

Ovesné vločky jsou známy svými léčivými účinky na lidský organizmus již velmi dlouho. Víte-li co jsou to zažívací problémy, tak možná uvítáte recept na jednoduchou léčivou polévku.

Ovesné vločky nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Vaříme 3–5 minut, až je obsah v řídké kašovité konzistenci. Vývar přecedíme přes hrubší cedník do talíře a lehce přisolíme.

Necháme mírně prochladnout a podáváme.

Poznámka: Tento léčivý vývar je vhodné zařadit po akutním záchvatu slinivky a po jeho léčbě krátkodobým půstem. Je přímo pohlazením pro žaludeční sliznici a nedráždí slinivku. Zbylé nepropasírované ovesné vločky na sítu po půstu nejíme, ale můžeme je použít do pomazánek, do polévek, do placek a podobně, samozřejmě že pro druhé…:-)

Nemáme-li právě problémy, vývar necedíme a pro přísun kvalitní vlákniny sníme i s vločkami. Můžeme jej jíst jako polévku s trochou petrželky nebo na sladko jako řídkou kaši. V tom případě v něm rozpustíme lžíci sušeného ovesného nápoje a ochutíme mletou skořicí, která má blahodárné protiplísňové účinky na naše střeva, popřípadě dosladíme trochou medu.
Ať si kdo chce jak chce mluví o jeho “šlemové“ konzistenci. Ta je právě pro naše útroby tím nejvhodnějším lékem na podráždění.
varimezdrave.cz