Ingredience:
500 g pšeničné hrubé mouky
15-25 g droždí
3 lžíce vlažné vody na kvásek
1 lžíce olivového oleje
160-200 ml vlažné vody smíchané 1:1 s mlékem
1 lžíce soli
Příprava:
Do mísy přesijeme hrubou mouku, přidáme kvásek, olivový
olej, sůl a po částech přimícháváme vlažnou vodu smíchanou s mlékem.
Těsto pořádně propracujeme. Povrch bochánku vytvořeného z
těsta potřeme olivovým olejem a necháme vykynout. Těsto vykynulo do půl hodiny
a objem se zdvojnásobil. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a rukou či
pomocí válečku vytvoříme placky vysoké kolem půl centimetru. Poprášíme moukou a
necháme kolem 20 minut kynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C po dobu asi 10-12
minut. Placky se nafouknou a mají zlatavou barvu.
Ihned po upečení placky dáme na čistou utěrku a za pomocí peroutka
a vlažné vody je pomažeme. Přikryjeme další utěrkou a necháme změknout. Během
5-10 minut jsou placky vláčné a moc chutné.
arachnne.blog.cz
0 komentářů:
Okomentovat