Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's


Ingredience:
500 g pšeničné hrubé mouky
15-25 g droždí
3 lžíce vlažné vody na kvásek
1 lžíce olivového oleje
160-200 ml vlažné vody smíchané 1:1 s mlékem
1 lžíce soli

Příprava:

Droždí rozdrobíme do vlažné vody a necháme na teplém místě rozpustit.
Do mísy přesijeme hrubou mouku, přidáme kvásek, olivový olej, sůl a po částech přimícháváme vlažnou vodu smíchanou s mlékem. 
Těsto pořádně propracujeme. Povrch bochánku vytvořeného z těsta potřeme olivovým olejem a necháme vykynout. Těsto vykynulo do půl hodiny a objem se zdvojnásobil. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a rukou či pomocí válečku vytvoříme placky vysoké kolem půl centimetru. Poprášíme moukou a necháme kolem 20 minut kynout.

Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C po dobu asi 10-12 minut. Placky se nafouknou a mají zlatavou barvu.
Ihned po upečení placky dáme na čistou utěrku a za pomocí peroutka a vlažné vody je pomažeme. Přikryjeme další utěrkou a necháme změknout. Během 5-10 minut jsou placky vláčné a moc chutné.

arachnne.blog.cz





0 komentářů:

Okomentovat