Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's



JAK SI PŘIPRAVIT KOMBUCHU

kombucha4.jpg
Kombucha je starověký léčebný nápoj. Má blahodárné účinky pro tělo i duši. Je to vlastně houba, která když kvasí s zeleným nebo černým čajem (cca 8 dnů), vznikne lahodný šumivý nápoj. Nápoj Kombucha hraje kromě svých detoxikačních účinků také velkou roli při snižování cholesterolu v těle a pomáhá odstraňovat kyselinu močovou.


kombucha2.jpg
Příznivé účinky Kombuchy

  • regenerace funkce střevní flóry
  • pomáhá od nevolnosti
  • léčí hemeroidy, revma, kožní      onemocnění, ledvinové kameny, menstruační bolesti, plísně, nervové poruchy
  • pomáhá umírnit stres, únavu, zácpu a žaludeční potíže
  • snižuje krevní tlak
  • regeneruje buněčné stěny
  • odstraňuje nadměrné množství tuku
  • detoxikuje organismus

 Domácí příprava Kombuchy
Nejprve si zakoupíme houbu kombucha ve skleničce s tekutinou, tzv. násadu. Výrobce násady je firma STEVIKOM.

kombuchate3.jpg

1) Vezmeme nádobu se širším hrdlem (sklo, porcelán, plast). Uvaříme černý nebo zelený čaj, osladíme cukrem. Na 1 litr použijeme cca 80 až 100 g cukru.
2) Vychlazený scezený čaj nalijeme do nádoby a přidáme násadu s houbou, položenouhladkou stranou nahoru. Nádobu lehce přikryjeme. Necháme stát při teplotě 18-20 °C, v prostředí bez přímého slunce, kouře a různých zápachů.
3) Za 7 až 10 dní nápoj slijeme, přecedíme a pijeme. Čím déle násadu necháme v čaji, tím je nápoje kyselejší. Denní spotřeba vypitého nápoje není omezena, snad jen množstvím přidaného cukru.
4) Houbu propláchneme v čisté vodě a necháme trochu nápoje s houbou jako násadu pro příště. Za 10 až 12 týdnů houbu vyměníme za novou.


kombucha-mushroom.png

(bio-life.cz)





0 komentářů:

Okomentovat