ANEB BANÁNOVO - KOKOSOVÁ ZMRZLINA
Příprava této zmrzliny je tak jednoduchá, že ji zvládne
opravdu každý.
Vezměte dva-tři hodně zralé banány, oloupejte a nakrájejte
na kolečka. Rozehřejte pánev, hoďte na ní banány a rozmačkejte je do hladka,
chvíli je na ohni trapte, až je pyré husté a krásně voní. Pozor, teď to bude
náročné… přendejte pyré do misky a dejte
vychladit do ledničky, kde už se chladí kokosový krém, to je skoro ta samá
plechovka, jako se prodává kokosové mléko, jen obsah je hustší. Když je pyré
studené, smíchejte je s kokosovým krémem a dejte do mrazáku.
Pokud máte zmrzlinovač, šoupněte směs tam, oprašte si ruce a
nechte pracovat výdobytek moderní techniky. My s mrazákem a bez zmrzlinovače
jen čas od času směs co nejvíc promícháme vidličkou, dokud nedosáhneme
požadované konzistence. A je hotovo. Výsledná zmrzlina je jemné chuti, která
přímo vyzývá k různým obměnám např.
hořkou čokoládou – nasekat, rozpustit dovnitř nebo jen polít. Nebo přidat jiné
ovoce, fantazii se meze nekladou.
Pozn. myslím, že místo kokosového krému můžete použít i
kokosové mléko. Pokud kupujete kokosové mléko bez aditiv (Alnatura, Rapunzel),
pevná hmota se u něj vyděluje nahoru. Tu použijete a dáte jen trošku tekutiny,
která zůstává na dně plechovky.
paleolifestyle.cz
1 komentářů:
abcd
Okomentovat