Pokud Vás trápí potíže, jako jsou například: mykóza,
výtok, kvasinky v pochvě, streptokok v pochvě, gynekologický zánět,
gynekologické potíže, plísně v organismu či plíseň například na nohách apod.,
je třeba nejen upravit složení potravin a jídelníčku, ale především je naprosto
nezbytně nutné dodržovat přísnou protiplísňovou dietu a hygienu. Jen tak může
dojít k uzdravení organismu, k posílení imunity proti plísním, takže se nemoc
nebude vracet.




ze šupin kůže, nehtů, sekretů, z moči či testem
ze vzorků stolice)

to přenosné)











CO DODRŽOVAT PŘI PROTIPLÍSŇOVÉ DIETĚ

PROTIPLÍSŇOVÁ DIETA - VHODNÉ POTRAVINY:

Další povolené potraviny jsou - brambory, špenát, sója,
čínské zelí, fazole, křen, cibule, pórek, ředkvičky, česnek, ale i ostrá
hořčice.
Ovoce jen v malých dávkách a pouze čerstvé - ananas,
angrešt, borůvky, brusinky, citróny, grapefruit, hrušky kyselé, jablka kyselá (
i jablečný protlak), jahody, kiwi, meruňky, nektarinky, ostružiny, pomeranče,
rybíz, švestky, višně.
Místo kávy zkuste pít čekankovou, špaldovou či žitnou kávu -
je mnohem zdravější!
Dále můžete ryby, sýry, vejce.
Jezte čerstvé kysané zelí ze sudu - "zeláku" (ne
však konzervované ve skle), buď syrové jako salát nebo krátce podušené.
Z mléčných výrobků jsou povoleny podmáslí a přírodní jogurt
- to jsou vyhlášení "nepřátelé" kvasinek. Takže je zařaďte do
jídelníčku alespoň jednou denně. Dále pak zařaďte do svého jídelníčku máslo,
kefír, sýr Mozzarella nebo sýr Ricotta.
Pečivo můžete jíst pouze celozrnné, špaldové, grahamové,
také kukuřičné, rýžové (křupavé chlebíčky).
Zeleninu a saláty čistěte důkladně, abyste zabránili nové
infekci. Zeleninu připravujte šetrným způsobem, aby se zachovaly vitaminy,
minerály a jiné zdravé látky, které obsahuje. Příliš dlouhé vaření je ničí.
K úpravě vašich pokrmů používejte dušení, vaření v páře,
ohřívání ve varných sáčcích nebo v keramickém nádobí.
Jako koření používejte čerstvé bylinky, solí šetřete.
Pijte v dostatečném množství minerální vodu, čerstvě
připravené zeleninové šťávy, bylinkové čaje, čaj lapacho a čaj mátový.
Abyste příliš nehubli, můžete si dát denně několik lžiček
panenského olivového oleje nebo hrst slunečnicových či dýňových semen.
PROTIPLÍSŇOVÁ DIETA - NEVHODNÉ POTRAVINY:
Vyhněte se konzervám všeho druhu, stejně tak nakládané
zelenině jako jsou okurky, řepa, fazole, hrášek nebo hotové výrobky z brambor.
Vynechte koláče, med, fruktózu-ovocný cukr, pudinky z
prášku, sirupy, sušené ovoce, sušenky, třtinový cukr, umělá sladidla,
alkoholické a sladké nápoje, sladké čaje, limonády, dále vynechte výrobky z
instantního kakaa a také velmi sladké ovoce jako jsou banány, hrozno,
mandarinky, broskve, kompoty, koncentrované šťávy, konzervované ovoce, džemy,
kečupy a přislazenou sojovou omáčku.
Dále vynechte živočišné marinované pokrmy, ovocné jogurty a
vůbec pokrmy obsahující cukr, mouku a konzervační látky, hotové omáčky, bílou
mouku, loupanou rýži, obilné klíčky a přípravky na zahušťování omáček i
těstoviny z bílé mouky.
Zřekněte se cukru ve všech podobách a všech jídel, ve
kterých je obsažen, bílé rýže a všech výrobků z bílé mouky (nahraďte ji
celozrnnou pšeničnou, grahamovou nebo špaldovou).
Pijte co nejméně kávu a černý čaj, neboť oba nápoje jsou
silně kyselinotvorné.
Po skončení kúry se stravujte i nadále zdravě, získa-li jste
nové návyky, tak proč je měnit, když jsou vašemu zdraví prospěšné.
Zkuste přemýšlet nad dělenou stravou. Nepředstavuje velké
omezovaní a pro organismus je velice přínosná.
CO DĚLAT PO UKONČENÍ PROTIPLÍSŇOVÉ DIETY:
V dalším období si pěstujte a hýčkejte prozatím oslabenou
střevní mikroflóru. Mějte na paměti, že tělo a střeva jsou dosud v
rekonvalescenci. Dodržujte co nejvíce doporučení protiplísňové diety.
Měli byste se i nadále pokud možno vyhýbat sladkostem,
cukru, velmi sladkému ovoci a alkoholickým nápojů.
V žádném případě byste v této době neměli provádět střevní
výplachy, aby se namáhavě vytvořená střevní mikroflóra hned zase nevyplavila.
Střevní výplach aplikujte pouze při zahájení léčby, kdy jste ještě
neinvestovali námahu do obnovení funkce.
Protiplísňová dieta není žádnou redukční dietou. Neměla by
vést k tomu, že budete stejně vyhladovělí jako kvasinky. Jestliže jste tedy
během léčby nechtěně zhubli, je nyní nejvyšší čas zase srovnat hmotnost.
Nikoliv však sladkostmi, ale zeleninou, jáhlami, pohankou, bramborami a jinými
"zdravými" potravinami. Nadále se vyhýbejte potravinám se škodlivými
éčky, konzervantům, barvivům, dochucovadlům a hotovým jídlům, které stačí jen
"ohřát".
bylinky-maya.cz
1 komentářů:
Díky moc za tipy.
Okomentovat