Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's


FHP - fyziologicky prospěšné hladovění 1.


prazdny-talir-300x199.jpg

FPH je jednoduše řečeno hladovka (půst)Jedná se o dobrovolné naprosté zřeknutí se jídla. Je to něco zcela jiného než hladovka vynucená okolnostmi. Pokud se ocitnete bez přísunu jídla a bez vyhlídky na změnu, budete prožívat obrovský stres, strach ze smrti hladem a to vše Vám skutečně dokáže ublížit, dokonce Vás i zabít. Pokud se však dobrovolně zřeknete jídla (s možností kdykoliv s hladověním přestat), dáte tělu šanci, aby se samo vypořádalo s množstvím neduhů, nadbytečnými kilogramy, jedy uloženými v tkáních apod.
375299-img-zena-krasa-zdravi.jpg
Jak správně dodržovat FHP?
Při FPH se pouze pije čistá voda. Tělo bez újmy vydrží i FPH v délce několika týdnů (např. 6 týdnů). Nedoporučovala bych Vám však vrhnout se ihned po přečtení následujících řádek do dlouhodobého FPH. Moje doporučení je: "Začněte s 1 denním FPH, pokud vše proběhne bez větších problémů,zkuste 3 denní. Pokud nebudete mít potíže ani při něm, můžete zkusit FPH o délce 1 týden. Později můžete zkusit i déletrvalejší FPH, např. 2-3 týdny. Při FPH by ztráta hmotnosti neměla překročit 20-30%!!! Během 25-30 dnů trvajícího hladovění představuje ztráta hmotnosti obvykle 12-18%, což je mnohem méně než bezpečná norma. Moje doporučení je, aby Vaše hmotnost neklesla pod dolní doporučenou hodnotu, spočítanou pro Vaši osobu pomocí indexu tělesné hmoty - BMI (BODY MASS INDEX). Stejně důležité jako samotné FPH (ba ještě důležitější) je jeho zakončení a tzv. návratová fáze, tedy návrat k "normálnímu" příjmu potravy. O zásadách provádění se dočtete dále!

tip.gif
FPH je opravdu účinnou a lety vyzkoušenou metodou autolýzy a zahájení vlastního léčené organismu. Pro všechny nadšence po přečtení tohoto článku chci zdůraznit, že v případech jakýkoliv rozvíjejících se zdravotních potíží doporučuji okamžitě přestat a pomocí návratové diety (viz. níže) se vrátit do standardního režimu. Tuto metodu především doporučuji těm, kteří umí umí poslouchat své tělo.

pece-o-telo2.jpg
Zakončení FHP
Zakončení FPH (návratová dieta) je minimálně stejně důležitá jako samotné hladovění. Pokud se nebudete držet následujících rad, můžete si vážně ublížit! Návratová dieta by měla trvat stejně dlouho jako samotné hladovění. Jako první věc si vezměte ředěné šťávy, později neředěné. Postupně se ve Vašem jídelníčku může objevovat ovoce, zelenina, později pak např. kaše apod. Spočátku Vám k nasycení budou stačit skutečně miniaturní porce jídla. Sníte jablko a budete přeplnění. Sníte banán a půl dne si na nic dalšího nevzpomenete. Stolice se objeví většinou po 2-3 dnech příjmu potravy. Opatrně začněte s příjmem mléčných výrobků. Do poloviny návratové diety se vyhýbejte slaným jídlům a nesolte! V této době nejezte ani maso, masové výrobky, houby, vajíčka! Rozhodně se vyhněte alkoholu a kouření!!!  Tělo po ukončení FPH není připravené trávit živočišné bílkoviny! Nechte si poradit, zvláště po dlouhodobém hladovění jde doslova o život!!!
28_a.jpg
Co by jste měli vědět
Pro tělo je pomocí i FPH, který trvá jen 1-3 dny! Důležitá je návratová dieta, nezapomeňte na ni ani v případě takto krátkých půstů!
Množství osob, kteří se díky FPH zcela nebo částečně vyléčili, se pohybuje mezi 88-95%. Nejpodrobnější přehled podal zřejmě Dr. Viliam de Ester. Jeho sledování se týkalo zkušeností s léčbou 31 různých nemocí. Délka FPH se pohybovala mezi 5-55 dny. 
Výsledek:
úplné vyléčení: 71%
částečné vyléčení: 20%
bez zlepšení: 9%
To jsou vynikající výsledky, zvláště když si uvědomíte, že k dlouhodobému FPH se uchylují většinou lidé, kterým z hlediska klasické medicíny není pomoci!
Upozornění: Podle názoru odborníků by se FPH mělo provádět pod lékařským dohledem!
Více v článku 2.
(bio-life.cz)

0 komentářů:

Okomentovat