Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's

TIBETAN TEA - Elixír života

110-220-thickbox.jpg
Tradiční čajová směs himálajských bylin pro harmonickou vyrovnanost třech životních energií, které uvádí naše tělesné funkce do vzájemné rovnováhy a harmonické součinnosti.
Podle tradiční tibetské medicíny založené na ajurvédských principech je hmotná existence složena z pěti živlů: éteru, vzduchu, ohně, vody a země. Ty se v lidském těle projevují ve formě třech životních energií (lung, tripa a beken) řídících naše tělesné funkce. 

Lung: psychosomatická kondice, dýchání, krevní oběh a nervová soustava
Tripa: trávení, metabolismus, smyslové vjemy, tělesná teplota a vzhled pokožky
Beken: tělesná stavba, kloubní aparát, svalstvo, tekutiny a imunitní systém

Hmotnost:
50g sypaného čaje

Doporučená dávka:
1-5 šálků za den

Složení: witánie snodárná, pupečník asijský, embilika lékařská, skořicovník tamala, lotos ořechodárný, glycyrrhiza glabra, máta kadeřavá

LAMA TEA - Ranní povzbuzení

633-827-thickbox.jpgTradiční čajová směs himálajských bylin pro ranní povzbuzení těla a mysli. Podporuje koncentraci a schopnost dobrého rozhodování v každodenních situacích.

Tibetští lámové používají kombinace těchto himálajských bylin již po celá staletí. Ve „Čtyřech lékařských tantrách“ tibetské medicíny se uvádí, že povzbuzují organizmus, přináší soucit a rozvíjí moudrost.

Hmotnost:
50g sypaného čaje

Doporučená dávka:
1-5 šálků za den

Složení: kardamovník obecný, voňatka citronová, zázvorovník lékařský, glycyrrhiza glabra, skořicovník cejlonský, šáchor okrouhlý, pupečník asijský                        
_vyr_459nepal_detail.jpg NEPAL TEA - Himajájské osvěžení

Tradiční čajová směs himálajských bylin pro každodenní osvěžení a dobrou kondici. Přináší pocit mladosti a podporuje dynamickou aktivitu. 
Himálaje nejsou jen domovem sněhu, ale také domovem výjimečných bylin. Ve staroindickém eposu Ramayana se vypráví příběh spojený s legendární bylinou Sanjeevani, která osvěžuje organizmus a navrací životní energii. Roste během noci, a proto je možné ji nalézt pouze do ranního východu slunce na úpatí posvátné hory Méru neboli Kailash v tibetské části Himálají.

Hmotnost:
50g sypaného čaje

Doporučená dávka:
1-5 šálků za den

Složení: woodfordia fruticosa, glycyrrhiza glabra, voňatka citronová, skořicovník tamala, embilika lékařská, zázvorovník lékařský, kardamovník šípový

918bebc4c69f8eb69df2b53d8733f5c0.jpgSHERPA TEA - Horská síla

Tradiční čajová směs himálajských bylin pro posílení a regeneraci fyzických sil. Povzbuzuje při únavě, dodává energii a příjemně prohřívá organizmus.
Šerpové z himálajské oblasti Solu Khumbu pochází původně z východního Tibetu. Jsou to laskaví, odolní a silní lidé dobře znalí generacemi prověřených účinků himálajských bylin, které jim na svých cestách do horských masívů dodávají sílu „tisíce jaků“

Hmotnost:
50g sypaného čaje
Doporučená dávka:
1-5 šálků za den

Složení: kardamovník šípový, asparagus racemosus, witánie snodárná, skořicovník tamala, tinospora srdčitá, glycyrrhiza glabra, pepřovník černý, zázvorovník lékařský
                       

113-222-thickbox.jpgBHUTAN TEA - Relaxační klid 

Tradiční čajová směs himálajských bylin pro uklidnění a relaxaci. Podporuje celkovou regeneraci organizmu a přináší pocit uvolnění a příjemného odpočinku.
Bhútán, známý jako “Země hřmícího draka“, je tibeťany tradičně nazýván „Lho Men Jong“ neboli „Zemí léčivých bylin“ pro své úrodné svahy a údolí, kde se nachází více než 600 druhů zdraví prospěšných bylin. Panensky čistá příroda a mystická krajina v klínu Himálají vysloužila Bhútánskému království pověst „posledního ráje na zemi“.

Hmotnost:
50g sypaného čaje

Doporučená dávka:
1.5 šálků za den

Složení: lotos ořechodárný, skořicovník tamala, tinospora srdčitá, voňatka citronová
114-216-thickbox.jpg
BODHI TEA - Čajové rozjímání

Tradiční čajová směs himálajských bylin podporující vnitřní mír a duševní rovnováhu. Uklidňuje rozrušenou mysl, snižuje podrážděnost a emocionální rozladění.
Buddhistická moudrost říká, že příčinou lidského neštěstí je nevědomost. Abychom ji mohli překonat, musíme se naučit ovládat své touhy, neosvícenou mysl a hněv. K dosažení duševní rovnováhy pomáhá pozitivní myšlení a dobrá vůle, uvědomělé mluvení a jednání, zdravá životospráva, sebeovládání, bdělá pozornost a meditace.

Hmotnost:
50g sypaného čaje

Doporučená dávka:
1 - 5 šálků za den

Složení: pupečník asijský, lotos ořechodárný, fenykl obecný, voňatka citronová, růže šípková, skořicovník tamala, embilika lékařská, kardamovník šípový
everest.ayurveda.cz

                                



0 komentářů:

Okomentovat