Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's


      flapjack-logo-1-1-banner.jpg
Tento recept je až neskutečně snadný a rychlý a přitom tak dobrý a zdravý. Co je to flapjack (čti flapdžek)? Je to oblíbená anglická pochoutka, u nás bychom ho mohli nazvat něčím jako ovesný řez. Jsou to vlastně ovesné vločky smíchané s máslem a cukrem - k tomu pár dalších ingrediencí - zapečené v troubě.
Flapjacky mohou být i výživným a zdravým zákuskem na cesty nebo dětem do školy. Uvidíte, že budou každému chutnat, a vám přitom zabere příprava jen pár minut.       
                                            flapjacks1.jpg
Čas přípravy: 7 minut
Pečení: 30 minut
flapjack.jpg

Co budete potřebovat

(porce pro celou rodinu)
250 g másla
120 g třtinového cukru (demerara)
8 lžic medu
500 g jemných ovesných vloček
80 g rozinek
špetka soli 
   1_ovesne-vlocky-mtbs-pv.jpg
Zapněte troubu na 180 C. Mezitím v hrnci na nízké teplotě roztopte máslo s cukrem, medem a solí. Občas promíchejte, dokud se máslo a cukr neroztopí. Vhoďte vločky a rozinky do hrnce. Dobře všechno promíchejte, až jsou vločky plně pokryty roztopeným máslem.
Směs vyprázdněte do pečící nádoby o velikosti 20x20 cm. Rozetřete po celé ploše na tloušťku 2 - 3 cm, udusejte a dejte do trouby. Pečte v předehřáté troubě asi 30 min., dokud není flapjack dozlatova.
Po vytažení rozkrájejte hned na čtverce o velikosti asi 2,5 cm x 2,5 cm (namočte si nůž, když se bude lepit). Nechte flapjack vychladnout než ho vyndáte z pečící nádoby.

images.jpg
POZOR!!! Flapjack se bude zdát po vytažení z trouby měkký, ale nevracejte ho do trouby, on v procesu chladnutí o poznání ztvrdne. Konečný výtvor se vám bude trochu drolit, ale to k tomu patří. Flapjack bez drobků je jako člověk bez soucitu - patří k sobě.

1217556214qyzr8z.jpg
Obávala jsem se výsledku ale je přebáječný. DOPORUČUJI...
velkaepocha.sk

0 komentářů:

Okomentovat