Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's


Ingredience
 (KL - kávová lžíce, PL - polévková lžíce)

1-2 lilky dost velké
1 KL soli
1 cibule nakrájená na drobno
2-4 stroužky česneku
3 vejce
1/2 KL kuličky pepře celého
1/4 KL šafránu namočeného v 1 PL vody nebo na špičku lžičky mleté kurkumy
1 KL mleté pálivé papriky, nebo chilli 
2-3 PL zelené nasekané petrželky nebo koriandru
1 KL prášku do pečiva + 2 PL mouky
šťáva z jednoho citronu
1/4 najemno nakrájené zelené cibulky
2 PL roztaveného másla/olej

Postup

1. Lilky upečeme v celé slupce v troubě, nebo na pánvi dokud nezměknou a začnou vonět.    Sem tam je otáčíme, aby se rovnoměrně propekly. Slupka ať je raději upečená dozlatova. Tak je i dužina chutnější.

2. Upečené lilky ihned, ještě horké oloupeme tak, že nahoře nožem nařežeme slupku, kterou jen stáhneme a potom lžičkou vydlabeme do připravené nádoby. Ještě teplé, hned buď vidličkou ,nebo necháme vychladnout a rozmixujeme. 

3. Na másle/oleji opečeme cibulky doběla, přidáme česnek. Vmísíme k připraveným lilkům.  

4. Vejce vidličkou trošku ušleháme, vlijeme k lilkům a přidáme koření, sůl, šafrán, nasekanou petrželku, citron, mouku s práškem do pečiva.

5. Připravenou vhodnou nádobu ve tvaru misky vymažeme, vysypeme strouhankou, vlijeme směs a při 180 stupních pečeme 30 - 40 minut... jako nákyp, dozlatova.

Podáváme s čerstvou zeleninou, salátem, nebo jen tak s čajem. 

Dobru chuť

Pozn.: možné dát do dostatečně hluboké pánve, přidat dvě lžíce oleje a připravit jako omeletu.
labuznik.cz

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Kdopak to už vyzkoušel?

Okomentovat