Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's

Hnědé, zelené nebo modré, zářivé nebo rozjasněné, uplakané, unavené, rozevřené, přimhouřené, něžné, vábivé, nemocné ... oči mohou být všelijaké. Jsou oknem do lidské duše, neboť jsou obrazem vašeho zdraví a nálady, což významně ovlivňuje stav duše.

Iris není jen květ, ale i odborný název pro duhovku oka. Odtud pocházejí slova irisdiagnostika a iridológie. Iridológie je věda, která zkoumá duhovku a irisdiagnostika-pracuje na určení diagnózy z oční duhovky. Oči o nás totiž vědí prozradit mnohem více, než bychom tušili. Ukáží, které oblasti a orgány našeho těla skrývají nějakou slabost, prozradí, že naše životospráva není ideální a odhalí zdravotní potíže, které by nám mohly hrozit v budoucnosti, či dědičné onemocnění, jejichž důsledky dokážeme často korigovat právě díky včasnému objevení. Duhovka oka odhalí poruchu dříve, než se projeví přímo v těle, čili ještě v době, kdy jí můžeme předejít. Iridológovie netvrdí, že jsou vždy schopni nemoc vyléčit, ale že na ni vědí upozornit dříve, než vypukne.

S čím vlastně pracuje iridiológie? V očích jsou zaznamenány celé dějiny organismu. Léky, onemocnění, operace, úrazy, to vše je navždy uloženo v barevném odstínu a struktuře duhovky. Pravá polovina těla v pravé a levá v levé. Každá duhovka je ještě rozdělena na části jako ciferník hodin a jednotlivé dílky odpovídají určitým oblastem organismu.
Iridológ si nejprve zhotoví snímky očí. Podle nich pak zkoumá barvu, linie, skvrnky, flíčky a prstence. Svůj význam má i ten nejmenší flíček a nejtenčí čárka. Duhovka oka je prostě individuální jako otisky prstů.
Barva očí
Pro iridológa je barva očí ukazatelem základní tělesné konstrukce. Jedinými, pravými barvami jsou hnědá, modrá nebo jejich kombinace. Všechny ostatní odstíny, jakkoli přitažlivé, znamenají chybu v životosprávě. Špatná strava může zbarvit modré oči do hněda a oříškové oči mohou díky vhodné stravě zesvětlit. Zelená barva očí je nepřirozená: modrý základ se promíchal se žlutou, která svědčí o nerovnováze v organismu. Pokud duhovka není dostatečně čirá, hrozí zažívací potíže. Každá barva také vypovídá o tom, že určité zdravotní potíže u vás projeví s větší pravděpodobností než jiné.

MODRÁ Duhovka: jste náchylnější k nemocem,, z kyselosti ". Hrozí vám záněty kloubů, revma, astma a žaludeční vředy. Měli byste být šetrnější ke svým ledvinám a dostatečně hodně pít. Mimochodem - nemáte náhodou často studené ruce a chodidla?

HNĚDÁ Duhovka: měli byste si dávat větší pozor na to, co jíte, jinak vám mohou hrozit potíže se žaludkem, žlučníkem a střevy. Možná i s nervovou soustavou. Je pravděpodobné, že se hůře soustředíte.

SMÍŠENÁ Duhovka: smíšené duhovky mají často modrý základ a proto jsou jejich majitelé náchylnější k,, modrým "zdravotním potížím. Dobře by vám udělala očistná kúra.
Co vidět v očích?
Stres, jak fyzický tak i psychický, se na duhovce projevuje jako skvrny, zákaly a prstence a to vždy v zóně odpovídající orgánu nebo části těla, která vás trápí. Stupeň závažnosti určuje zbarvení skvrny - čím je tmavší, tím jsou potíže větší. Hloubka skvrny zase prozrazuje, nakolik je dané poškození složité a jak dlouho už trvá.

Skvrnitý prstenec kolem duhovky může znamenat alergii. Rovný kroužek znamená fyzické napětí nebo stres a z něj pramenící pocity úzkosti. Zakřivené obloučky v horní často duhovky, v oblasti hlavy, jsou znamením náladovosti, špatné schopnosti koncentrace a slabší paměti. Ztmavnutí duhovky po okraji poukazuje na špatný krevní oběh, zejména v rukou a nohou.

Pokud najdete jakýkoliv náznak změny oproti ideálnímu stavu, nemusíte hned propadnout panice. Je to jen nenápadné varování, že byste mohli svůj život trochu ozdravit. Zdravější strava, trocha více relaxu a pohybu a citlivé naslouchání potřebám svého těla - a skvrnky s největší pravděpodobností zanedlouho zmizí. 
Zkuste se o tom přesvědčit, ale musíte tak žít nejméně tři měsíce bez přestávky.


A proč tomu máte věřit, kdy se vlastně objevila na světě iridológie?

První zmínky o pokusech lidi diagnostikovat nemoci z oka pocházejí ze starověké Číny. Lidé věřili, že osud člověka zde na zemi (mikrokosmos) závisí od hvězd ve vesmíru (makrokozmos). Paracelsus, také považoval oko za mikrokosmos, kde se jako v zrcadle odráží makrokozmos celého lidského těla. Mnohé jeho léčebné metody se využívají dodnes. Duhovka je zrcadlo hvězd. A hvězdy a osud stáli zřejmě při vzniku, nebo spíše znovuobjevení této terapie. Vznik současné iridológie se datuje do roku 1836, kdy se tehdy 11 letý chlapec Ignáce Peczely (1825-1911) vybral na procházku do lesa, přičemž vyrušil sovu, která na něj zaútočila a zapíchneme mu drápy do ramene. Ignác v sebeobraně sovičce zlomil nohu a přitom si všiml v její velkých očích náhlou změnu, objevil se tam tmavý proužek.
Ihned mu napadla spojitost úrazu a změn na duhovce. Výzkum a pozorování oka nakonec zasvětil celý svůj život. Stal se iridológem a homeopatem. (Dodnes se často iridológie využívá k určení diagnózy a léčí se homeopatiky). Ignác Peczely postupně vypracoval schéma, která znázorňuje lokalizaci orgánů na duhovce, kterou rozdělil na 12 úseků, což připomíná Zvěrokruh známý z astrologie. Spojitost s astrologií připomíná i to, že delší dobu se irisdiagnostika považovala za okultní vědu. Dodnes, stejně jako homeopatie, akupunktura a další úspěšné alternativní léčebné metody nenašla u nás uplatnění v oficiální medicíně. Prý vědecký výzkum nepotvrdil její účinnost. Tak jako je lékař a lékař, tak určitě existuje kvalitní a nekvalitní iridológ. 
2012rok.sk

0 komentářů:

Okomentovat