Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's


To, co přírodní národy dávno vědí, dnes už dokazují i ​​vědecké týmy - rostliny spolu komunikují
Věděli jste, že rostliny procházejí stejným vývojem jako naše duše? Proto je Indiáni, ale i ostatní přírodní národy považují za své sestry a bratry . Některé rostliny jsou více mužské, jiné ženské bez ohledu na své skutečné pohlaví. Duše člověka se zvedá ke světlu a totéž dělají rostliny. Rostliny dospívají, zrají mají plody a semena, které zaručí další cyklus, stejně jako lidé. 
Mnozí jste si určitě všimli, že když jste v dobrém životním období a daří se vám a přitahujete pozornost, stejně jako rostliny a když se vám nedaří, sundáte ramena i hlavu. Rostlinkám klesá hlava a listy, čímž upozorňují na nedostatek pozornosti a péče. Jakmile jim ji věnujete, vztyčí hlavičky a listy k vám promlouvají jako kdyby děkovali
Mnozí dosud považovali hospodyňky, ale i citlivé muže, kteří si povídali se svými květy za podivíny a nevěřili, že květy jim odpovídají. Dnes budou muset svůj výsměch korigovat. Schopnost komunikace rostlin potvrdila už i věda. Květy jsou schopny mluvit nejen s člověkem, ale i mezi sebou navzájem. A nedělají to potichu. Vědci potvrdili, že vydávají přitom hlasité zvuky, které však náš sluch není schopen zachytit.
Hlávky zelí se například navzájem varují před housenkami a kukuřice vydává cvakavé zvuky. Experti v čele s biology Danielem Robertem a Monicou Gaglianovou použili silné reproduktory a poslouchali mladou kukuřici. Zjistili, že z jejích kořenů vycházejí "cv lepkavé "zvuky. Když pak dali kořeny do vody a pustili jim zvuk podobné hlasitosti, kořeny se nakláněly za zvukem
To, co lidová moudrost a básníci věděli už celá tisíciletí potvrzují dnes laboratorní výzkumy a světe div se přicházejí s převratnou myšlenkou, že tento výsledek výzkumu otevírá novou diskusi o tom, jak bychom měli rostliny vnímat. Asi spíše než jako věci, bychom je měli brát jako živé bytosti "řekli autoři výzkumu. Heuréka, už to máme potvrzené, že jsme normální, když hodíme večer řeč s muškáty a slíbíme jim vodičku a úlevu po dusném dni.
2012rok.sk

0 komentářů:

Okomentovat