Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's



Očista prostoru od staré, negativní či cizí energie patří k nezbytnosti. To, že prostředí, ve kterém žijeme nás silně ovlivňuje a podmiňuje není žádná novinka, častokrát to však zanedbáváme a jedinou větší očistou našeho životního prostoru je vymalování stěn jednou za 10 let. To, ale určitě nestačí. Energetické čištění bytu by mělo mít atmosféru příjemného rituálu a mělo by se odehrávat pravidelně. Jde o hlavně o prostory, v nichž trávíme většinu dne - ložnice (6-10 hod), pracoviště (7-9 hod), kuchyň + obývací pokoj (5-6 hod).
Úklid a přirozená čistota prostoru je základ (pozor, nezaměňovat to ze sterilitou). Po úklidu vezměte čistý hadřík, namočte ji a důkladně umyjte rámy oken a dveří. Do vody můžete dát několik kapek vonného oleje. Přes okna a dveře proudí energie zvenčí a je důležité, aby čisté rámy nepropouštěly negativní energii. Při této činnosti myslete na to, jak se zbavujete nánosu staré energie.
Plamen svíce má silnou očistnou energii. Použijte například svíci s kaligrafickým znakem Ochrana proti duchům. Její síla je velká. Můžete vedle ní položit ochranný kámen, například záhněda s Rutilem či křišťál s Rutilem. Nepoužívejte obsidiány.
  
Sůl z Mrtvého moře
Nejlepším energetickým čističem je sůl. Natahuje do sebe negativní energii, čímž čistí prostor. Nepoužívejte kuchyňské nádobí, z nichž budete dále jíst nebo v nich připravovat jídlo, nejlépe sypat ji do krabic nebo koupit jednorázové papírové misky. Do každého pokoje dejte jednu misku do každého rohu, a do každé misky nasypte 1kg soli. Na sůl netřeba zapomenout, protože funguje jako houba. To znamená, že když je plná, tak pouští vše zpátky do prostoru. Základní pravidlo pro dobu použití je 1kg soli = 1 týden, tzn. pokud dáte do pokoje do každého rohu misku s kilem soli, za 4 týdny je vyhodíte. Opravdu vyhodit! Nepoužívat na vaření, posyp chodníků v zimě nebo podobné činnosti. Sůl je plná všeho, čeho se chcete zbavit, tak si to nesypte před dům.

Stejným způsobem je dobré očistit i postel. V každém matraci je množství různých emocí a zážitků, kterých se zbavujeme během spánku. Pod dětskou postýlku dáváme tak cca 5 kg soli a vyměníme jednou za 3-4 týdny. Pod dospěláckou postel 10-50kg se stejným pravidlem 1kg = 1 týden. Může se vám stát, že v prvních dnech čištění se začnete pěkně s matrací čistit i vy.

Jak často "solit"? Jak uznáte za vhodné. A možná se vám spánek na soli po překonání první očisty bude líbit tak, že ji akorát budete vždy jen měnit. Kvalitní mořská sůl výborně pomůže odstranit negativní energii z prostoru. Večer posypte koberec v místnosti solí a nechte přes noc působit. Ráno sůl vysajte a vyneste mimo dům. Nenechávejte ji ve vysavači!¨

Dalším dobrým čistidlem jsou vonné tyčinky. Určitě by neměly být uměle dělané (přírodní nemají uprostřed "dřívko", vypadají z obou stran stejně). Největší účinek mají tibetské, ale jejich vůně je velmi silná. Kompromisem jsou japonské tyčinky, které mají jemnější vůně. Tyčinky můžete jen tak zapálit v bytě a jednou za čas přejděte ve směru hodinových ručiček všechny místnosti a odříkejte očistné věty. Například: Očistěte tento prostor od všech cizích a negativních energií. Poté nechte tyčinku dohořet ve stojanu. Po použití tyčinek dobře vyvětrejte, ať spálená energie odejde ven a nespěte v kouři. Na očistu prostoru se výborně osvědčily tyčinky ze šalvěje pouštní.

Příjemnými společníky jsou aromalampy, ale nefungují jako čistič. Olejíčkem prostor nabijí, ale je třeba ho nejprve vyčistit. Tak pokud jsou na vás tyčinky velmi voňavé a máte raději aromalampy, použijte kombinaci sůl na čištění a lampa na nabití prostoru.

Krystaly jemně harmonizují energii prostoru a aktivně stimulují energii člověka. Jejich dokonalé vybroušení pomáhá zpřesnit myšlení a podporuje společenský život a kreativitu. Pomáhají aktivovat temné kouty prostoru s klesající energií, zavěšují se do středu temných chodeb, kde zlepšují tok energie. Jejich blahodárně působení lze pozorovat nejen na lidech, ale i na zvířatech a rostlinách. Překrásné ukáží krystaly zavěšené v okně, nebo uprostřed místnosti, čímž projasňuje a prosvětlíme i zde nejsmutnější a nejtemnější místnost, která znovu ožije a začne jakoby dýchat. Po obvodu domu či bytu umístěte zevnitř do čtverce 4 křišťály (asi 1cm velké). Vytvoří ochranný štít. Nezapomeňte je kontrolovat, občas nechat asi 5 min pod studenou vodou vyčistit a nabít na slunci. Pokud začnou praskat či nabudou mléčné zabarvení, vyměňte je za nové. Ty staré dejte například k rostlinám do květináče.

Kupte si CD s mantrou či sakrální hudbou. Nechte ho hrát dokola po dobu co jste v práci. Pomůže vám při zjemnění atmosféry a zklidnění energií.

Kupte si malé zrcátko Ba gua a zavěste ho volně do prostoru, nejlépe do předsíně. Toto zrcadlo má z jedné strany symboly JIN a JANG a z druhé malé zrcátko, které chrání majitele tím, že odráží svou plochou negativní energii zpět tam, odkud byla vyslána. První dny bude zrcátko intenzivně rotovat, později se trošku uklidní. Můžete však vysledovat, odkud přichází nejvíce narušení.


Zdroje negativní energie
Škodlivá energie nevzniká jen působením nepořádku, ale vytvářejí ji i předměty v našem okolí: ostré a vyčnívající rohy, trámy, šikmé stropy, sloupy, stromy bránící vstupu energie do domu, dlouhé chodby, praskliny ve stěnách. 
2012rok.sk


4 komentářů:

deeny84 řekl(a)...

Velice hezký článek, děkuji mnohokrát za tipy. Určitě vyzkouším!

Zederach řekl(a)...

Také mne to velice překvapilo, zvláště s tou solí.

Anonymní řekl(a)...

taky děkuji

Anonymní řekl(a)...

Jak je to prosím v případě, když nemáme možnost dát misku se solí do všech rohů místnosti (máme zabudované skříně). Pomůže sůl například vysypat na koberec doprostřed místnosti, ke dveřím,...? Děkuji

Okomentovat