Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's


Celulitida? Vyzkoušejte skořicové zábaly

Věčný strašák mnoha žen
Celulitida je projevem postižení podkožních tkání, souvisí s nedostatečným prokrvováním tukových vrstev a nízkou aktivitou lymfatického systému. Pomerančová kůže v oblasti hýždí a stehen se objevuje i v důsledku stárnutí podkožního vaziva. Ženská pokožka je obecně tenčí než ta mužská, také kvůli produkci ženských pohlavních hormonů se tedy celulitida projevuje především u žen.


Pro zmírnění celulitidy je třeba změnit životní styl, omezit množství kávy, alkoholu a kalorických potravin. V boji s celulitidou se uplatňuje také dostatečný pitný režim a pravidelné pohybové aktivity. Pomocníkem pak mohou být i skořicové zábaly, které jsou aktuálně žhavou nabídkou nejednoho salónu krásy.


Skořicová esence proti celulitidě
Skořicové zábaly kombinují lymfodrenáž a aplikaci skořicového krému nebo gelu s prohřívacími účinky. Využívají se přitom zejména schopnosti skořicové esence stimulovat prokrvení podkožních tkání a také činnost lymfatického systému. To napomáhá detoxikaci, podporuje látkovou výměnu a odbourávání podkožního tuku. Ke zlepšení projevů celulitidy přispívá také odvádění přebytečné vody z postižených tkání.


Jaké jsou účinky skořicového zábalu?
  • prohřívá a prokrvuje podkožní tukové tkáně
  • napomáhá odplavování toxických látek
  • podporuje odvádění přebytečné vody
  • stimuluje buněčný metabolismus a spalování tuků
  • zpevňuje pokožku a formuje postavu
  • působí proti projevům celulitidy, je užitečný i jako prevence

Jak probíhá aplikace skořicového zábalu?
Skořicový zábal je nedílně spojený s masáží postižených míst. Na problematické partie hýždí a stehen se masážními hmaty nanáší skořicový krém nebo gel, ve kterém je hlavní ingrediencí éterický skořicový olej.
Samotná aplikace skořicového krému se provádí formou lymfodrenáže, která aktivuje lymfatický systém. Následně se skořicový zábal zafixuje a nechá působit cca 20 – 40 minut. Právě zábal za pomocí speciální fólie je velice důležitý. Vytváří rovnoměrný tlak na postižené tkáně. Tento tlak podporuje odplavování toxických látek z tkání a odvádění přebytečné tekutiny.
Závěrečná fáze skořicového zábalu – odstranění fólie a setření zbytků krému může být ještě doplněna masáží dolních končetin.
Již po první aplikaci skořicového zábalu zaznamenáte zmenšení objemu stehen a zpevnění pokožky. Pro úspěšné odstranění celulitidy je třeba absolvovat anticelulitidní kúru sestávající se z 10 – 15 skořicových zábalů (1 – 2x týdně). Nezbytnou součástí této kúry je pitný režim, který umožní důkladnou detoxikaci tkání.

Kontraindikace
Skořice je silným esenciálním olejem, který může podráždit citlivé tkáně. Skořicové zábaly se tedy nehodí v případě velmi citlivé pokožky nebo alergie na skořici.
Skořicové zábaly nelze aplikovat ani při poranění kůže, kožních onemocněních nebo aktuálním nebezpečí tromboembolie.





spatrip.cz

0 komentářů:

Okomentovat