Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's

KOKOSOVÝ OJEL BY MOHL BOJOVAT PROTI ZUBNÍMU KAZU


Kokosový olej napadá bakterie zubního kazu a podle výzkumu by mohl být používán ve výrobcích zubní péče.
Vědci zjistili, že kokosový olej, které byl ošetřen pomocí enzymů zastavil růst Streptococcus bakterií - hlavní příčinou zubního kazu.
Zubní kaz postihuje 60% až 90% dětí.
Ve svém projevu na konferenci Společnost pro Obecnou mikrobiologii irsští vědci řekli, že kokosový olej také útočí na kvasinky, které způsobují afty.
Výzkumný tým z Athlone Institute of Technology v Irsku testovala vliv kokosového oleje, rostlinného  oleje a olivového oleje v jejich přirozených státech a při léčbě pomocí enzymů, v procesu podobném trávení.
Tyto oleje byly následně testovány proti Streptococcus bakterií, které jsou společní obyvatelé úst.
Pouze enzym-modifikovaný kokosový olej ukázal schopnost inhibovat růst většiny kmenů bakterií.
Ten také napadl Streptococcus mutans, kyselinu-produkující bakterie, která je hlavní příčinou zubního kazu.
Předchozí výzkum zjistil, že enzym-modified obsažený v mléce by mohl zastavit Streptococcus mutans z vazby na zubní sklovinu.
Výzkumníci se nyní chtějí podívat na to, jak kokosový olej reaguje s bakteriemi Streptococcus na molekulární úrovni a jak může chránit další kmeny před škodlivými bakteriemi.
Čistit zuby olejem se vám možná může zdát podivné, avšak opravdu to funguje. Oleje, soli a další přírodní látky se k čištění zubů používaly už od starověku, a dokonce i v dnešní době alternativní medicína doporučuje místo pasty a kartáčku jednoduše použít prst a olej, nejlépe ten kokosový. Běžné bělící pasty obsahují velké množství agresivních chemických látek, které poškozují sklovinu. Můžete vyzkoušet po čištění zubů běžným způsobem minutu až dvě třít zuby panenským kokosovým olejem. Po několika týdnech budou vaše zuby viditelně bělejší. Kromě toho panenský kokosový olej zklidňuje dásně a zamezuje tvorbě aftů v ústech.
bbc.co.uk, siddha-ajurveda.cz



1 komentářů:

wacklodge řekl(a)...

Díky moc za tento nápad, určitě vyzkouším. Mám z toho veliký strach, myslím tedy, z toho zubního kazu. Ještě teda větší, když jsem se dozvěděl na jednom webu o tom, že prý naše medikamenty / léky nám mohou způsobit také nějaké ty zubní kazy. Takže se určitě hodí nějaký přírodní balanc, který toto vyřeší a srovná zpět do rovnováhy...

Okomentovat