Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's

S pečivem jíme čínské vlasy a oslí kopyta

Zní to odporně, ale je to tak. Do vek, koblih i buchet se běžně přidává bílý prášek E 920, který se vyrábí z vlasů, chlupů, nehtů a kopyt. Nejčastěji pochází z Číny.
Bílý prášek nese označení E 920, šikovní prodejci ho často maskují za na první pohled sympatičtější L-cystein. Ale jinak jde stále o jedno a totéž. Používání L-cysteinu posvětila loni v listopadu EU a běžně se přidává nejen do krmiva pro dobytek ale také do pečiva pro lidi.

"E 920 je součástí zlepšujících přípravků, které používáme i my při výrobě běžného pečiva,“ potvrdil portálu vitalia.cz kupříkladu zástupce společnosti Penam.

Převážná většina L-cysteinu se přitom vyrábí v Číně rozpuštěním vlasů, kupříkladu z kadeřnictví, peří, oslích kopyt a prasečích štětin ve velkém množství koncentrované kyseliny chlorovodíkové.

Do pekařských výrobků se pak přidává proto, aby se uměle vytvořilo pružné a pevné těsto. Tahle pochoutka se vyskytuje například v těchto produktech:

Buchty s náplní tvarohovou

Mazanec Hruška - PEKÁRNY HRUŠKA

Směs k výrobě koblih  - RAMILL

Veka balená - AHOLD

Veka balená - PENAM

Veka tuková - TESCO

Veky v obchodě HYPERALBERT - Nové Butovice, Praha

Strouhanka - PENAM

tn.nova.cz







26 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

tak vám přeji dobrou chuť

Anonymní řekl(a)...

pak jsou tady samí osli....

Zederach řekl(a)...

To souhlasím :D

Anonymní řekl(a)...

Však ty osly brzo nahradíme!!!

Anonymní řekl(a)...

tak to je teda gol!!!!

Anonymní řekl(a)...

Člověk má strach cokoliv jíst. V obchoďáku jsem již viděla strouhanku kde tento prášek byl použit i veky. A zrovna v akci, lidi to přede mnou brali z regálů a já se tam málem vyvrátila.

Anonymní řekl(a)...

Kam jsme to došli. Měli jsme české výrobky, ale vše prodali a my obyčejní na to doplácíme.

Anonymní řekl(a)...

Je to hrozné svinstvo. Rakovina, dříve velmi řídce se vyskytující, dnes vraždí masově a nejenom v Česku. Za vše může vláda, která takovéto svinstvo trpí. Nejvyšší čas ji odvolit a nahradit vládou jinou. Otázkou je, zda to něco přinese. Máme vůbec na výběr ? Jedni odejdou a ti noví budou možná ještě horší.Politikové jako byl T.G. Masaryk, čestní,nezištní a neúplatní praví otcové národa dnes už snad ani neexistují.Škoda!!!

Anonymní řekl(a)...

Je mi z toho do pláče. Tato vláda je nejhorší v celé historii. Udělejme už konečně něco!!!!!!!!

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím!! Pryč s vládou, trestnou odpovědnost vlády, trestnou odpovědnost potravinářského průmyslu za používání nevhodných tzv. Éček apod.
Schválně nás tráví, abychom potom odváděli peníze zdravotnictví, kupovali drahé léky - copak je to normální? O tomto vím již déle a i přes to, že mám bezlepkovou dietu - tyto výrobky tudíž nejím, avšak jsem proti tomuto plošnému ničení lidského zdraví..
Do "mléka" se přidává zinková běloba pro lepší bělost - potom mléko neskysne jako bylo dříve běžné, ale zhořkne. Mlékárenský průmysl je NEJVĚTŠÍM odběratelem zinkové běloby!!
Neexistuje alergie na mléko, med a lepek jen na chemikálie a přísady alergie způsobující..

Anonymní řekl(a)...

S tím mlékem je to pravda! Jediné, které je pitelné bývá v mléčných automatech. No a ty se snaží magnáti apod. zlikvidovat s tvrzením, že může přenášet nějaké bakterie apod.
Prostě zlikvidovat LEPŠÍ - konkurenci.
Sám si dojíždím asi 8km pro mléko z automatů - jde z něho udělat i jogurt..
Víte proč už jsou jogurtovače neprodejné?!
Neexistuje skoro pravý jogurt, který by proces "rozjel" a pravé mléko, které dokáže zjogurtovatět.. Takhle jsme dopadli...
My před více jak dvaceti lety soběstačná země ve všech směrech, bez dluhů a slušnou důchodovou rezervou v rozpočtu..

Anonymní řekl(a)...

No, to je hrůza!!! Mi to snad nějak dožijeme, ale co naše děti a vnoučata???§!!! Je to katastrofa a proto všichni k volbám!aby tam už byl někdo rozumný a vzal to za správny konec... Já říkám že(i za komunistů bylo dobře), ale lidi se báli mluvit a dneska je to ještě horší!!! Udělejte proto něco atˇto skončí!!!. Já se přidám za správnou věc.

Anonymní řekl(a)...

Tuto vládu, posrance a sernatory jako i všechny od r. 1990 - bez milosti postřílet.....

Anonymní řekl(a)...

Samozřejmě je to s vládou špatné. Ovšem také si připusťte tu myšlenku. Kdyby byli lidé více všímavý a studovali potraviny, výrobek by si nekoupili a brzy by jej museli stáhnout. Ovšem s takovou by každý z nás musel být učencem opravdu velkým.

Anonymní řekl(a)...

to jsme měli již v listopadu 1989 a ne zvonit klíčemi

HP Pre 3 řekl(a)...

Co je tohle za nablblý hemy? To má jako vláda kontrolovat každej rohlík nebo co? Co pořád v Čechách všichni svalují vlastní neschopnost a zaprděnost na vládu? To máte tak vymytý mozky ještě od komoušů? Za prvé je to sice hnus, ale vůbec to neznamená, že je to škodlivé nebo nezdravé. A za druhé, když se vám něco nelíbí, tak si to prostě kupte jinde (kvalitní pečivo od místního pekaře) a nebo když už chcete brblat, tak brblejte na potravinářské komisi a ne abyste pořád fňukali. Kdo má pořád poslouchat ty slaboduchý nářky nad marným cinkáním klíčema? Vezměte život do vlastních rukou!

Anonymní řekl(a)...

Bože.....ó bože.... ´é můj bože...... to je fakt hnus co se u nás děje.

Anonymní řekl(a)...

Lidičky jak dlouho to ještě chcete trpět ???

Anonymní řekl(a)...

Plně souhlasím s HP Pre3, nechovejte se jako ovce, nebrblejte na svůj těžký osud a přemýšlejte, co s tím můžete udělat!

Anonymní řekl(a)...

Než něco koupíte,tak si přečtěte malá písmenka,
obrana,nekupujte Ečka,kdo může,pečte si doma,
kupujte u soukromníka,ale můžete 100x napsat,
že balená voda je vytahování peněz kupujícím,
nakupuje se stále a doma z kohoutku mají tu
samou a lepší...☺☻☺

Anonymní řekl(a)...

Chce se mi zvracet.....proč tam rovnou nenas....erou?

Anonymní řekl(a)...

Není nad doma upečený chleba s vlastního kvásku

Anonymní řekl(a)...

vážený HP Pre3,vždy si musíte uvědomit,že každá ryba smrdí od hlavy.Tak je to i s naší vládou.Nelze jen veškeré jiné názory odmítat vymytím mozků za komoušů,ale poctivě si přiznat,co mi tato vláda přináší pro mojí kapsu,tj.beztrestně okrádat druhé a když mě odsoudí,tak mě stejně za čas pustí na amestii,tak vo co jde,když pak můžu beztrestně užívat plody této vlády.

Anonymní řekl(a)...

milí ceski priatelia, plne s vami suhlasim a mali by sme ozaj nieco spolocne robit, vedia i ta nasa slovenska vlada si robi co chce, taktiez jeme svinstvo ktore nam predavaju.

Anonymní řekl(a)...

cesky priatelia, plne s vami suhlasim. U nas na slovensku je to podobne, mozno aj horsie.

Anonymní řekl(a)...

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Okomentovat