Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's


Česnek, čokoláda, rajčata. Jaké potraviny vám prodlouží život?
Čokoláda
Čokoláda vám může přidat až rok života.Skvělá zprávy pro všechny čokoholiky - čokoláda vám může přidat až rok života. Harvardská studie více než 8000 lidí ukázala, že ti, kteří konzumovali mírné množství čokolády třikrát do měsíce, žili téměř o rok déle než ti, co čokoládu nejedli. V další studii z roku 2009, která proběhla na Karolinska Institute ve Stockholmu, pacienti, kteří přežili infarkt, měli o 44 procent snížené riziko úmrtí během následujících osmi let, pokud jedli čokoládu až jednou týdně v porovnání s těmi, co ji nejedli vůbec. Podle vědců stojí za vším antioxidanty flavanoly ukryté v kakaových bobech. Nejvíce flavanolů obsahuje kvalitní hořká čokoláda.

 2475.jpg
  Chcete si vylepšit vyhlídky na dlouhověkost? Vsaďte na následující potraviny a tipy.
Brokolice, hroznové víno a salát
Na jednom se vědci rozhodně shodnou - strava plná ovoce a zeleniny, která je bohatá na důležité živiny, ale chudá na kalorie, je tím nejlepším tahem pro dlouhý a zdravý život.Pokud potřebujete konkrétnější informace, na jakou zeleninu a ovoce se máte zaměřit nejvíce, pak vězte, že podle studií vám život nejvíce prodlouží brokolice, hroznové víno a salát.
salat.jpg
Bobulovité ovoce
9833.jpg
Miniovoce, jako jsou maliny, jahody, borůvky či ostružiny, je plné antioxidantů, které podporují imunitu a pomáhají odvracet život ohrožující choroby. Navíc vám sladké bobule pomohou důstojně stárnout.Experti z Harvardské univerzity ve své studii z letošního roku zjistili, že nejméně jedna porce borůvek nebo dvě porce jahod každý týden mohou snížit riziko kognitivního poklesu u starších osob.

Česnek
garlic1.jpg
Na loňském srazu stoletých lidí v Pensylvánii paní Nancy Fisherová (107) prohlásila, že za svou dlouhověkost vděčí víře v boha a své vášni pro česnek. A výzkumy ukazují, že paní Fisherová může mít pravdu. Fytochemikálie v česneku mohou totiž zastavit množení karcinogenních látek v těle a také snižovat riziko rakoviny střev.

Olivový olej
olivovy-olej-olivy_2.jpg
Tekuté zlato, jak se někdy tomuto lahodnému a zdravému mononenasycenému tuku říká, je velmi dobré pro srdeční zdraví, což znamená, že může prodloužit délku vašeho života. Některé studie také spojují olivový olej s pozitivními účinky na mozek a prevenci rakoviny. Nejzdravější je panenský olej lisovaný za studena, denně byste měli zkonzumovat alespoň dvě čajové lžičky.


Avokádo
avocado-and-leaves.jpg
Jak podle nejnovějších zpráv z National Center of Health Statistics zabránit srdečním onemocněním? Jezte více potravin, které pomáhají udržovat vaše srdce zdravé, jako je například avokádo, a zlepšete si tak vyhlídky na dlouhý život. Avokádo vám pomůže snížit hodnoty špatného LDL cholesterolu a zároveň zvýšit hodnoty HDL dobrého cholesterolu. Díky avokádu bude vaše tělo také lépe vstřebávat vitaminy zdravé pro srdce, jako jsou betakaroten a lykopen.

Rajčata
fresh-tomatoes1.jpg
Lykopen je velmi důležitou živinou v boji proti rakovině, která patří mezi hlavní příčiny úmrtí vůbec. A co se týče lykopenu, vězte, že neexistuje lepší zdroj než zralá červená rajčata. Ty se snažte konzumovat v podobě rajčatové omáčky nebo rajčatové polévky, díky tepelné úpravě může totiž vaše tělo vstřebat více karotenoidu lykopenu.

Fazole
img_05_dieta-fazole.jpg
V rozsáhlé studii starších lidí v Austrálii, Japonsku, Švédsku a Řecku z roku 2004 vědci zjistili, že za každých dvacet gramů luštěniny zkonzumované za den měli účastníci o 7 až 8 procent snížené úmrtí. Strava bohatá na fazole a luštěniny totiž zvyšuje hodnoty mastné kyseliny butyrátu, jež podle studie z Michigane State univerzity může chránit před rakovinovým bujením.

Zrna a semínka
Větší příjem vlákniny může podle studie z roku 2011 publikované v Archives of Internal Medicine snížit riziko úmrtí z jakékoli příčiny o 22 procent. Experti vysvětlují, že vláknina může chránit proti cukrovce, srdečním onemocněním, některým typům rakoviny i obezitě a může snižovat cholesterol, krevní tlak a krevní cukr. To už je dost důvodů k výměně bílého pečiva a těstovin za celozrnné varianty.

Jezte méně masa
glu2f7dea_maso.jpg
Prodloužit život vám také může vegetariánská strava. Podle studie z roku 2009 z univerzity v Severní Karolíně lidé, kteří jedí maso (hlavně červené) každý den, mají vyšší riziko úmrtí v průběhu deseti let oproti těm, co jedí masa méně. Většina úmrtí ve studii byla způsobena srdečním onemocněním nebo rakovinou, za kterými stály především hamburgery, řízky, vepřové, dále pak zpracované maso jako slanina, salámy a párky.

Jezte více ořechů
Nedávná studie z března tohoto roku na Harvardu rovněž zjistila, že konzumace červeného masa je spojena s vyšším rizikem úmrtí na rakovinu a srdeční onemocnění. Tato studie se však zaměřila také na výhody nahrazení masa zdravějším zdrojem bílkovin, jako jsou ořechy, ryby a luštěniny. Vědci zjistili, že výměna porce hovězího nebo vepřového za jednu porci ořechů by mohla snížit riziko úmrtí ve středním věku o 19 procent.
2.jpg
ona.idnes.cz


1 komentářů:

Blogger řekl(a)...

Sociální obchodování spočívá v otevření trhů pro každého. Na eToro se můžete spojit, obchodvat a sdílet znalosti s miliony obchodníků a investorů. Navíc můžete kopírovat obchodní rozhodnutí obchodníků, kteří odpovídají vaší strategii. Registrujte se nyní a získejte chytřejší obchodní rozhodnutí využitím rozumu našich obchodníků s nejlepšími výsledky.

Přidejte se k úspěšným Spojte se s více než 4,000,000 obchodníků a investorů ze 170 zemí

Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

Okomentovat