Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's

ANEB BANÁNOVO - KOKOSOVÁ ZMRZLINA

Příprava této zmrzliny je tak jednoduchá, že ji zvládne opravdu každý.

Vezměte dva-tři hodně zralé banány, oloupejte a nakrájejte na kolečka. Rozehřejte pánev, hoďte na ní banány a rozmačkejte je do hladka, chvíli je na ohni trapte, až je pyré husté a krásně voní. Pozor, teď to bude náročné…  přendejte pyré do misky a dejte vychladit do ledničky, kde už se chladí kokosový krém, to je skoro ta samá plechovka, jako se prodává kokosové mléko, jen obsah je hustší. Když je pyré studené, smíchejte je s kokosovým krémem a dejte do mrazáku.

Pokud máte zmrzlinovač, šoupněte směs tam, oprašte si ruce a nechte pracovat výdobytek moderní techniky. My s mrazákem a bez zmrzlinovače jen čas od času směs co nejvíc promícháme vidličkou, dokud nedosáhneme požadované konzistence. A je hotovo. Výsledná zmrzlina je jemné chuti, která přímo vyzývá k různým  obměnám např. hořkou čokoládou – nasekat, rozpustit dovnitř nebo jen polít. Nebo přidat jiné ovoce, fantazii se meze nekladou.

Pozn. myslím, že místo kokosového krému můžete použít i kokosové mléko. Pokud kupujete kokosové mléko bez aditiv (Alnatura, Rapunzel), pevná hmota se u něj vyděluje nahoru. Tu použijete a dáte jen trošku tekutiny, která zůstává na dně plechovky.




paleolifestyle.cz


1 komentářů:

A.V.cD řekl(a)...

abcd

Okomentovat