Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's


Sedm potravin pro přirozenou očistu jater
Naše játra pracují velmi tvrdě na ochraně těla proti toxinům a snadno může dojít k jejich přepracování, což má negativní důsledky pro naše zdraví. Zde je sedm potravin, které vám pomohou přirozeně vyčistit játra.
Hlavní cesta, kterou se tělo zbavuje toxinů je přes játra, která detoxikují a čistí vaše tělo nepřetržitým filtrováním krve. Z ní odstraňují jedy, které se do těla dostaly ze zažívacího traktu, přes kůži a dýchací systém. Pokud ale dojde k zahlcení jater, z důvodu stresu nebo vystavení nadbytku toxinů, může dojít k rozhození rovnováhy organismu a ohrožení vašeho zdraví.
Játra jsou také odpovědná za výrobu žluči, další formy detoxikace, která je nezbytná pro rozklad a asimilaci tuků a proteinů z potravy, je proto důležité, aby játra fungovala správně. Bez správně fungujících jater nebude vaše tělo schopno se čistit a absorbovat živiny, což je katastrofa pro vaše zdraví.

V játrech jsou tisíce enzymatických systémů, které jsou zodpovědné za prakticky každou tělesnou aktivitu. Správná funkce očí, srdce, mozku, pohlavních žláz, kloubů a ledvin závisí právě na játrech.

Pokud játra nezvládají i jediný z těchto enzymatických systémů, které tělo potřebuje, dojde k snížení efektivity jednotlivých pochodů a zvýšení metabolické zátěže organismu.

Zde je sedm důležitých potravin, které je vhodné zařadit do jídelníčku pro zlepšení funkce jater.
Česnek
Česnek obsahuje sloučeniny síry, která slouží jako aktivátory jaterních enzymů odpovědných za vylučování toxinů z těla. Česnek také obsahuje allicin a selen, dvě důležité živiny chránící játra před poškozením toxiny a pomáhají při detoxikaci.
Grapefruit
Grapefruit je bohatý zdroj vitamínu C a antioxidantů, oboje čistí játra. Podobně jako česnek, obsahuje i grapefruit sloučeniny podporující výrobu jaterních detoxikačních enzymů. také obsahuje flavonoid známý jako naringenin, který způsobuje, že játra tuky spíše spalují než ukládají.
Zelený čaj
Zelený čaj obsahuje katechiny, druh rostlinných antioxidantů, které prokazatelně odstraňují tuk z jater a podporují správnou funkci jater. Tento mocný bylinný nápoj chrání játra před kumulací toxinů, která je může poškodit.
Listová zelenina
Listová zelenina, jako je rukola, špenát, pampelišky, hořčice a čekanka obsahuje velké množství čistících složek, která neutralizují těžké kovy poškozující játra. Také odstraňuje pesticidy a herbicidy z těla a podporuje tvorbu a proudění žluči.
Avokádo
Avokádo je bohaté na sloučeniny produkující glutathion a tím chrání játra, protože zabraňuje jejich zaplavení toxiny a zesiluje čistící schopnost. Výzkumy ukázaly, že 1-2 avokáda týdně dokáží za měsíc opravit poškození jater.
Vlašské ořechy
Ořechy obsahují hodně l-argininu, aminokyselin, glutathionu a ω-3-mastných kyselin, které pomáhají čištění jater od nebezpečného amoniaku. Jsou také dobré pro lepší okysličování krve a z jejich slupek se často vyrábí přípravky na jaterní očistu.
Kurkuma
Kurkuma je jedním z nejsilnějších přírodních prostředků pro udržení zdravých jater. Bylo prokázáno, že aktivně chrání játra před poškozením toxiny a také napomáhá regeneraci poškozených jaterních buněk. Dále napomáhá produkci žluči, zmenšuje přeplněné jaterní kanálky a zlepšuje funkci žlučníku, orgánu, který také napomáhá čištění těla.
vitarian.cz