Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's



Smích uvolňuje endorfiny, které působí jako morfin - tlumí bolesti, bolest přestává! Ale jak to udělat - smát se, když do smíchu není? Hodně se studuje, proč jsou lidé nemocní, málo se studuje, proč jsou zdraví! Přesto již takové studie existují a shodují se na některých zajímavých poznatcích, že HUMOR je důležitý při léčbě. Dívejte se s humorem na sebe, nerozpadněte se hned po prvním neúspěchu, nestresujte se vědomím vašeho okolí.
Řekněte si - smíchem se uzdravím - vytvořte si v hlavě svůj vlastní počítačový program a stiskněte - ENTER - a tak se stane! Smíchem posilte imunitní systém a tím snížíte hladinu svého zánětu. Tři hodiny denně sledujte grotesky a filmy se smíchem. Po l0 minutách smíchu dosáhnete dvou hodin bez bolesti! (Je známé přirovnání, že l0 minut smíchu = půl hodině aerobiku!) Berte si velké dávky vitaminu C a hodně pijte tekutiny. V některých nemocnicích toto pravidlo znají a na odděleních jsou zaměstnáváni klauni, baviči, vypravěči anekdot. V ustrašeném stavu se nic nehojí! Co si má pacient počít - je v nemocnici - má svůj problém - nemá co dělat, jeho činnost spočívá v tom, že čeká na vizitu, na diagnózu, na svou dávku léků, na svačinu a pak zase nic, možná přijde návštěva je sám, v hlavě má jen nemocné myšlenky.

Převeďte se do aktivity, dělejte věci, které zdánlivě nemají smysl, dělejte věci, které jste v životě nedělali, ke kterým nemáte talent. Hrajte na housle, hrajte falešně a smějte se tomu, unikněte myšlenkám na nemoc.
Protřepejte smíchem bránici, proveďte si smíchovou vibrací masáž strachem zablokovaných vegetativních center kolem žaludku, srdce, krku. Nadechněte se a se smíchem nahlas řekněte: "Ach jooooo"- nastane chvilkové uvolnění. A to stačí pro začátek. Takto například působí homeopatická Ignatia, na chvíli uvolní strach a napětí.

Pokud můžete chodit - dělejte pohybovou - bubnovou meditaci - přesně tak, jak to dělali indiáni kolem ohně. Nedovolte vegetativním centrům, aby se blokovaly. Provádějte při tomto "tanci" spoustu komických poloh, tvořte vlastní varianty, blbněte. Protahujte svaly - jistě jsou ztuhlé. Smějte se tomu, je to VÁŠ tanec. Dejte mu název. Uložte si ho do paměti, a pak na lůžku si jej zase vybavte. Je to známý jev - i tato vzpomínka způsobí podobný efekt jako při skutečném tanci. A druhý den vytvořte nový tanec a nový název. Vaše fantazie se musí vydat jiným směrem. Čím více, tím lépe.

Copak jsem nějaký blázen, abych při bolesti tancoval jako indián?
Proč většina pacientů, kteří mají těžkou nemoc a se kterými si lékaři nevědí rady, končí na psychiatrii, kde jim předepíší léky na depresi? Co se tím vyřeší? Copak to jsou blázni? Léky je utlumí, centra se zablokují a zůstane jenom bolest a tu andidepresivum neodstraní. Tak si člověče pomoz sám. 
Ve Vietnamu berou smích vážně, provádějí skupinový řehot pro zdraví

Smích prodlužuje život. To si vzali v Hanoji za své a každé ráno se scházejí ke skupinové terapii smíchem. Trvá 45 minut a účastníci se pak cítí mladší, spokojenější a psychická pohoda jim pomáhá předcházet nemocem.
Během terapie lidé mávají rukama, tleskají, dělají směšné obličeje a rozesmávají se navzájem.


"Smích nás omlazuje. Když tohle provádím, zapomínám na všechny starosti. Pročistím si mysl," řekla šedesátiletá Vu Hong Diem, která ke smíchu přešla od aerobiku.

Smíchová jóga se poprvé objevila v Indii. Kombinace smíchu a jogínského dýchání posiluje svaly a vyplavuje endorfiny, které navozují pocit pohody.
Ve Vietnamu věří, že kdo se pravidelně směje, nemusí brát léky.

"Jsem teď zdravý, ačkoli jsem předtím trpěl řadou problémů jako jsou bolesti hlavy, kloubů, žaludeční vředy. To vše zmizelo po několika měsících terapie smíchem. Cítím, že mé tělo je stále silnější," řekl osmapadesátiletý Luong Bao Thun.

"Hlavní přínos této terapie  je v tom, že dělá lidi přátelštější a vytváří tak přátelskou společnost, kde jsou lidé zvyklí být milí, usmívat se na sebe. Vidíme to jinde na světě, kde se lidé usmívají, protože jsou na to zvyklí. My jsme vždy byli stydliví a neodvážili se být první, kdo se usměje. Ale když se budeme umět bez problémů zasmát nahlas, bude to zvyk a když vyjdeme ven, bude radost všude kolem nás," řekl dvaatřicetiletý lektor smíchové jógy Le Anh Son.

celostnimedicina.cz
revue.idnes.cz



0 komentářů:

Okomentovat